vand

Faktisk kan der være mange fordele ved at få renere vand i hjemmet. Ikke alene er det sundere, men faktisk kan det også spare dig for mange penge. Læs her hvorfor og hvordan!

For selvom vi har noget af det reneste drikkevand i verden, så er der nogle steder, hvor det halter. Faktisk kan du selv gøre et par ting for at rense vand til drikkevand og opnå en bedre vandkvalitet.

Få kalkfrit vand og undgå rørskader

Det første og vigtigste at gøre noget ved er kalk i vandet. Det kan nemlig vise sig at skade dine vandrør særdeles meget. Kalkaflejringerne tærer simpelthen vandrørene op og kan ødelægge dem over tid.

Ny total installation af vandrør og vandsystemer kan være en meget dyr investering og kan i værste fald være med til at ødelægge dit hus. Derfor bør du med det samme undersøge hvordan man får kalkfrit vand i hjemmet.

Gennemtjek alle vandinstallationer

Husk altid at tjekke alle rør og vandinstallationer i huset, især hvis du netop er ved at købe et hus fra ældre dato. Sørg for at få det hele efter tjekket af en faglig person og vær sikker på at alt er automatisk installeret.

Det kan både være sundhedsskadeligt og ikke mindst farligt for husets tilstand, hvis der er fejl i installationerne. Derudover kan garantien også bortfalde, hvis det ikke er installeret af en autoriseret vvs’er.

Anbefalingen er altid at få det tjekket og lavet af en troværdig og kvalitetsorienteret vvs’er, så man er sikker på den bedste vandkvalitet.

Få installeret et vandanlæg

Med et vandanlæg kan du faktisk rense og forbedre vandets kvalitet. Det kan være særligt fordelagtigt i områder med urent vand eller vand med meget kalk. 


Brug f.eks. Et blødgøringsanlæg, som fjerner kalken og sikrer blød og renere vand. Det kan både hjælpe din sundhed, men også dine vandinstallationer. Sådan et anlæg kan ligeledes være med til at forlænge levetiden af mange af dine el-apparater, vaskemaskiner og opvaskemaskiner.

Vær ikke bange

Vi har meget rent vand i Danmark generelt. Du bør derfor ikke frygte for meget, da vandkvaliteten højst sandsynlig er god hos dig. 


Dog kan det være en god idé at kigge på et af de tre ovenstående forslag til forbedringer. Prøv at holde øje med vand hårdheden i dit område og afgør om du bør tage hånd om det.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *