Græsplæne

Vil du have den flotteste græsplæne, både til sommeren, men også når sommeren er slut? Så er det vigtigt at du har udstyret i orden. Det kræver ikke kun en god plæneklipper eller robotplæneklipper. Det kræver også de bedste græsfrø!

Derfor har vi samlet information og tests af græsfrø, så du kan få den den bedste græsplæne. Der kan faktisk være forskel på hvilken græs sort du vælger.

Hvad skal du være opmærksom på

Græsplæne

Der er faktisk forskel på græsfrø. Der findes græsfrø med gødning og anti mos. Derudover findes der også frø som er særlig egnet til skygge og særligt egnet til efteråret. Derfor er det vigtigt at du undersøge nøje, hvilke behov du har.

Husk at du bør plante græs om foråret/efteråret, mens det er varmt. Græsfrø kræver både sol og vand, så vælg gerne en dag hvor du ved at regnen er på vej. Da fugtigt jord og god varme giver de bedste vækstmuligheder for dit græs.

En af de bedste græsfrø nogensinde

En af de mest alsidige og mest anerkendte græsfrø er Turfline. “Den klassiske” er en af de mest anvendte græsfrø i Danmark og det er ikke uden grund. Her får du et kvalitets produkt, som vil give en flot og grøn græsplæne. Til prisen er det blandt de bedste på markedet, ud fra anmeldelser og popularitet.

Turfline græsfrø

Denne turfline bruges til de fleste græsplæner. Det kræver både varme og fugtighed, før græsset vokser bedst. Derfor sås det bedst en varm sommer/forårs dag, hvor der også kommer regn. Sørg derfor for at holde øje med vejrudsigten, når du skal plante dine græsfrø.

Turfline er ikke den eneste græsfrø som er rigtig god, der findes faktisk mange af de klassiske græsfrø, som kan være med til at sikre dig en grøn og lækker græsplæne. Ønsker du en premium græsplæne? Så prøv denne fra Barenburg:

Her får du en af de bedste græsfrø til en god pris. Den er måske lidt dyrere end de billigste på markedet, men er blevet anerkendt som et premium produkt. Den giver en grøn og slidstærk græsplæne, som kan holde sig rigtig godt. Den holder til leg og sjov i haven, hivs du f.eks. har børn.

De bedste græsfrø til eftersåning

Har du oplevet at der kommer grimme og græs løse pletter i din græsplæne? Så er det måske på tide at efterså. Det sker fra tid til anden at græsplænen kræver en venlig hånd. Hvis den er tørret ud, der er kommet huller eller af andre årsager.

Derfor findes der specielle græsfrø til eftersåning – Her er Turfline igen vores foretrukne valg. Du får et rigtig godt produkt til en god pris. Du får dem endda som turbo græsfrø, hvilket betyder at de udviklet til at vokse ekstra hurtigt.

Turfline eftersåning

Til skyggeområder skal du bruge græsfrø til skygge

Har du skygge områder i din have? F.eks. under træer eller områder tæt på huset? Så er det vigtigt at du har en særlig græsfrø til netop dette. Skygge giver svære vækstbetingelser for dit græs, derfor skal du planlægge ordentligt og købe skygge egnet græsfrø til netop de områder.

Sørg for at følge anvisninger nøje, således du får den smukkeste græsplæne også på skygge områder.

turfline skygge græsfrø

Sådan planter du græsfrø og får den flotteste græsplæne

Det er vigtigt at vide hvordan og hvornår du skal plante græsfrø. For på den måde at sikre ensartet spiring af dine græsfrø.

Det bedste tidspunkt for at plante græsfrø er om foråret eller efteråret, når jorden er varm og fugtig. Man kan så snart anemonerne blomstrer. Der findes også vissse græsfrø som kan plantes i det tidlige forår.

Det er vigtigt at undgå at plante græsfrø, når jorden er for kold eller i en periode uden regn, da vækstbetingelserne for muligheden for spiring vil være forringet.

Når man planter græsfrø, skal man sørge for at klargøre jorden og anvende en god jordtype, der giver græsfrøene de bedste betingelser.

Harpet muld og plænedress er særligt velegnede jordtyper, der er porøse og gødningsfri. Ved valg af græsfrø eller rullegræs bør man overveje, hvad plænen skal bruges til, og hvilken type plæne, der passer til voksestedet og husets stil.

Under hensyntagen til sol og skygge forhold, en evt. skråning på grunden, forventet vedligeholdelse og ønsket udseende, vil man kunne plante græsfrø med størst mulig succes.

Vedligeholdelse af græsplæne – Sådan holde du den grøn året rundt

Hvis du gerne vil have en flot og sund græsplæne, så er det vigtigt at vedligeholde den hele året rundt. Det starter med den rigtige pleje om foråret, hvor du kan bruge en plænelufter eller vertikalskærer til at fjerne det gamle plantemateriale og mos i græsset.

Det er også en god idé at så nye græsfrø i baren pletter, så plænen bliver helt grøn. I perioden mellem marts og august bør du gøde græsplænen med enten organisk eller uorganisk gødning. Og når det kommer til vanding, så er det bedst at vande sparsomt og klippe plænen ofte hele sommeren. Ved at følge disse enkle trin kan du holde din græsplæne grøn og sund året rundt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *